Jyväskylän Sirkuskoulu :: Opetus

Opetus

Kaiken mitä harrastamisesta tarvitsee tietää löydät Parkour Akatemian sivuilta.

Jyväskylän Sirkuskoulun ovat perustaneet yhdessä parkourin opettamiseen keskittynyt Parkour Akatemia ja jyväskyläiset sirkusaktiivit vuoden 2012 alussa. 

VIIKKOTUNNIT
Ohjausta on tarjolla on aikuisille, nuorille, lapsille ja perheille. Tunnit koostuvat alkulämmittelystä, ryhmän mukaisen sirkusvälineen tekniikoiden turvallisesta opettelusta sekä lihaskunto- ja esiintymisharjoittelusta. Sirkus on estradilaji, joten ilmaisuharjoitteet ovat osa opetusta. Ryhmäkuvaukset tuntitarjottimessa, i niin kuin info. Harjoittelemaan pääsee tilaamalla harjoittelupassin tai ilmaisen kahden viikon kokeilun.
 

MISSÄ ELI MILLOIN
Jyväskylän Sirkuskoulun ja Parkour Akatemian uusissa, yhteisissä tiloissa (Ahjokatu 12, Seppälä). Kokeilemaan pääsee milloin vain!

OHJAAJAT
Jyväskylän Sirkuskoulun opetuksesta vastaa ammattitaitoinen ohjustiimi, joka on huolella valittu jyväskyläläisistä sirkuksen ammattilaisista ja kokeneista harrastajista.

VARUSTEET
Korut ja terävät yksityiskohdat kuten vetoketjut vaatteissa kielletty, koska trampoliinin verkko,  ilma-akrobatiakankaat ja permanto saattavat vaurioitua. Tunnille jalat pestyinä. Ilma-akrobatiaa varten kainalot, polvitaipeet ja keskivartalo suojaan esim. pitkähelmainen ja -hihainen paita, housuissa kapenevat, pitkät lahkeet.

PERIAATTEET
Turvallisuus - Sirkuskoulun tunneilla ensimmäisenä tulee aina turvallisuus. Harjoituksissa kaikki liikkeet opetellaan turvallisesti vaihe vaiheelta ja lisäksi tehdään kehoa huoltavia lihaskuntoharjoituksia. Tärkeimpänä periaatteena kulkee turvallisen harjoittelutavan siirtäminen eteenpäin.
 
Henki - Jyväskylän Sirkuskoulu haluaa vaalia sitä henkeä ja ajatusmaailmaa, joka sirkuksen harjoittelussa usein vallitsee. Mielestämme tässä korostuvat  hauskanpito ja kilpailemattomuus harjoitellessa,  kokonaisvaltainen harjoittelu osana elämää, harjoittelukumppanien ja -ystävien kunnioitus ja auttaminen sekä luovuus ja vapaus niin harjoittelussa kuin muillakin elämän osa-alueilla.
 
Oma-aloitteisuus - Tarkoituksenamme on innostaa ja kannustaa ihmisiä omaehtoiseen, ohjattujen tuntien ulkopuolellakin tapahtuvaan harjoitteluun. Tämä toteutuu esimerkiksi vapaavuorojen merkeissä, jonne Sirkuskoulun jäsenet ovat tervetulleita harjoittamaan taitojaan ilman varsinaista ohjausta ja pitämään porukalla hauskaa.
 
Parkour - Jyväskylän Sirkuskoulun erikoisuutena on parkourin huomioon ottaminen opetussuunnitelmassa. Parkour on hyvin perustavanlaatuista liikettä ja opettaa juuri sellaista kehonhallintaa, mitä myös sirkustelussa tarvitsee. Parkour Akatemian valikoimasta löydät parkour-tunnit, mutta parkouria saatat löytää mausteena miltä tahansa sirkustunnilta.
 
VAKUUTUS
Kaikki Jyväskylän Sirkuskoulun tunneille osallistujat ovat vakuutettuja. Vakuutuksesta voit kysyä Parkour Akatemian toimistosta toimisto(at)parkourakatemia.fi.